Omkeuren snorscooters.

Het omkeuren van je snorscooter naar bromscooter. wat weten we tot nu toe?
Veel scooterbedrijven mogen vanaf 2 januari 2023 zelf snorscooters gaan omkeuren naar bromscooter. Als bedrijf moeten we aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wij als tweewielerbedrijf hebben de erkenning bij het RDW aangevraagd en gaan er tot dusver van uit dat wij voldoen aan alle verplichtingen en hopen op de goedkeuring. Dat zou dus betekenen dat ook wij vanaf 2 januari snorscooters mogen omkeuren naar bromscooters.
De exacte kosten hiervan zijn nog niet bekend. Omdat men verwacht dat een groot aantal gekeurd zal gaan worden krijgen wij daar 2 jaar de tijd voor. dit ook omdat mensen toch wel twijfelen en we zo kunnen observeren hoe dit experiment verloopt. Zodra wij de definitieve goedkeuring hebben zullen wij ook al afspraken gaan maken voor het nieuwe jaar. Veel scooters zullen ook qua snelheid aangepast moeten worden en technische mankementen verholpen worden en daar gaat nogal wat tijd in zitten. Wij verwachten per dag maximaal 10 scooters te kunnen keuren. Maak tijdig je afspraak, heb even geduld, iedereen komt aan de beurt. Zolang je scooter niet gekeurd is mag je gewoon op het fietspad blijven scooteren. Voor de mensen die niet willen omkeuren. Er verandert aan de verkeersregels niets. Blijf lekker op het fietspad zoals u gewend was. GA NIET DE WEG OP TUSSEN DE AUTO`S!!! Waar moet je scooter aan voldoen om te laten keuren bij de scooterbedrijven? Je scooter moet een nederlands kenteken hebben. er moet een europeesche goedkeuring aanwezig zijn en leesbaar! Er bestaat al een model bromfiets van jou zelfde type voertuig. Je kan dit controleren op de site van het RDW of je scooter hiervoor in aanmerking komt. ( https://ovi.rdw.nl/ ). Je scooter mag maximaal +/- 50km/h op gps rijden. Je scooter produceert maximaal 95db geluid. Je scooter heeft gèèn wokstatus. Technisch is je scooter in goede staat. Dit in geval van een testrit indien nodig. Veiligheid van onze monteurs staat voorop!
Het is niet verplicht je scooter te laten keuren!. Veel mensen vinden het toch prettiger en rustiger op het fietspad. Je mag vaak met een snorscooter op fietspaden komen waar geen bromscooter is toegestaan. Hierdoor ben je binnendoor vaak sneller en is de weg korter dan via de openbare weg. Denk er goed over na wat je wil en waar je je op de weg wil positioneren. In veel gevallen is het omkeuren niet gunstiger en kan men beter op de snorscooter blijven rijden. Het enigste verschil, we moeten allemaal met een helm op gaan rijden. Dit is voor uw eigen veiligheid! Wij zijn er van overtuigd dat dit een periode is waar we even aan moeten wennen maar dat we er binnen no time aan gewend zijn en het de normaalste zaak van de dag is. Gun het even wat tijd. Dit is in globale lijnen wat we tot nu toe weten. We zullen de status van de aanvraag en eventuele wijzigingen in de procedure updaten en via social media bekend maken.
Heb je nog vragen? stel ze gerust via social media. Op instagram en facebook staat een post waar we alle vragen zullen beantwoorden.
https://www.instagram.com/coorenstweewielers